Четвер, 25.04.2024, 07.53.29
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2013 » Січень » 22 » «А що третій празник…» - наші парафіяни колядували у Радомишлі
17.10.41
«А що третій празник…» - наші парафіяни колядували у Радомишлі

Вже втретє, за ініціативи Молодіжної комісії Київської Архиєпархії та активної молоді з парафій Житомирського протопресвітерства УГКЦ на Житомирщині відбувається «Велика коляда». Цього року 20 січня наш маленький фестиваль завітав до Радомишля, де на запрошення парафії Святої Трійці, веселою колядою, святочним співом та різдвяним настроєм тішив радомишлян. Як завжди одне з провідних місць займає тут і вертеп нашої парафії під керівництвом с. Бернадети (Дверницької), ЧСВВ. Молодь колядувала на центральній площі міста і розповідала історію свята у вертепному дійстві. 

Така подія для сучасного Радомишля є досить значною, та незвичною, бо відбувалася вперше. Давно вже місто не чуло такої гучної коляди. Про це свідчили здивовані та зацікавлені очі багатьох перехожих.

На завершення місцеві парафіяни склали колядникам сердечну подяку та влаштували святковий феєрверк. Всі присутні виявили велике бажання продовжити і в наступні роки святкувати коляду у своєму місті та висловили велику надію що цьогорічний фестиваль стане славним початком доброї традиції відродження давніх традицій Різдвяних святкувань.

На зворотній дорозі учасники вертепів завітали до міста Коростишева, де розділили радість святкування храмового празника з місцевою громадою. Після святкової Літургії у каплиці лунала українська колядка.

Переглядів: 2181 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Telap  
0
Real brain power on dialpsy. Thanks for that answer!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів