Вівторок, 16.04.2024, 12.48.51
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2011 » Грудень » 20 » День Святого Миколая у нашій парафії
01.31.32
День Святого Миколая у нашій парафії

«День Святого Миколая – це такий день, коли кожен відчуває, що Бог його любить», – так Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав охарактеризував свято, що припадає 19 грудня, під час Божественної Літургії в Києві, у храмі Святого Миколая на Аскольдовій могилі. Під час Богослужіння він справедливо зауважив, що цього дня не лише діти чекають подарунків, а навіть дорослі, бо кожен з нас, як кажуть, є родом із дитинства.

 І справді, Святий Миколай – один із найулюбленіших святих – чудотворець, заступник бідних, захисник дітей, а також заступник мандрівників. Навіть далекі від церкви люди знають цього святого. Святий Миколай прославляється і як чудотворець: за його молитвами відбувалися чудесні зцілення й навіть воскресіння з мертвих, стихали бурі на морі, а вітер ніс корабель туди, куди було потрібно святителеві. Швидкий і милосердний помічник стражденних, безсрібник і добродійник, що чуйно відгукується на лихо й біль людей; строгий пастир-наставник, що гостро переживає будь-яку неправду й рішуче повстає проти неї.

Діти з давніх давен вірять, що у кожний будинок у цю ніч приходить святий Миколай разом з помічниками: ангели розповідають про гарні вчинки, чортики шепочуть про провини. Так воно сталося і у нашій парафії. Після святкової Літургії наші маленькі парафіяни показали виставу про життя святителя і ще не встигли закінчити, як до храму увійшов сам святий. Він уважно слухав пісні, віршики, загадки, а після цього вручив кожній дитині солодкий подарунок. Ніхто цього дня не залишився без подарунка, навіть дорослі дістали від Миколая мудру настанову та жменю цукерок.

За доброю традицією наші діти також повели святого отця Миколая до обласної дитячої лікарні, де привітали пацієнтів травматологічного відділення, а також відвідали вихованців житомирської спеціалізованої школи-інтернату.






Категорія: Новини парафії | Переглядів: 1001 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів