П`ятниця, 19.04.2024, 13.12.17
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2018 » Березень » 8 » Його Високопреосвященство митрополит Львівський Ігор Возняк відвідав нашу парафію
12.14.39
Його Високопреосвященство митрополит Львівський Ігор Возняк відвідав нашу парафію

В рамках роботи Постійного Синоду, що проходив 22-25 лютого 2018 р. Б. у Києві, у неділю, 25 лютого, Його Високопреосвященство митрополит Львівський Ігор Возняк відвідав парафію святого Василія Великого у Житомирі.

Його Високопреосвященство відслужив Літургію святого Василія Великого, та звернуся до вірних з пастирським словом у якому особливо звернув увагу на стан нашої віри та правдиве християнське життя. Також владика зупинив свою увагу на розумінні правдивого щастя та вмінню будувати своє щасливе життя. Митрополиту співслужили парох протоієрей Віталій Сидорук та сотрудник парафії ієрей Остап Дудак. Дияконську службу провадив диякон Петро Токач.

По завершенні усі вірні змогли приступити до почитання мощів святого апостола Петра, які стараннями диякона Петра Токача цього дня прибули до парафії. Владика Ігор також поблагословив усіх вірних мощами апостола.

Митрополит поспілкувався з парафіяльним хором та парафіянами. Благословив дітей, що залишилися на катехитчні заняття.

Після богослужіння митрополит оглянув стан будівництва храму та поділився своїми враженнями. У свою чергу отець Віталій подякував владиці за особисту підтримку співпраці між Львівською та Київською Архиєпархіями. Та особливо подякував вірним та духовенству Залізничного Протопервсітерства міста Львова, що вже не перший рік допомагає у будівництві храму у Житомирі. Найбільше священик відзначив допомогу протопресвітера Володимира Ольшанецького, священиків Сергія Швагли та Ярослава Гевака, які особливо спричинилися до проведення збірок, а також парафії, очолювані ними.

На завершення візиту Його Високопреосвященство відвідав жіночий Свято-Введенський монастир сестер Чину святого Василія Великого. Владико оглянув монастирську церкву, а також будівлю самого монастиря. Побував у катехитичних класах та іконописній школі. На завершення візиту владика залишив пам’ятний запис у книзі гостей.

 

Переглядів: 7196 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів