Субота, 20.04.2024, 15.51.05
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2011 » Червень » 7 » Недільна школа завершила навчальний рік
23.13.36
Недільна школа завершила навчальний рік

У неділю в нашій парафії відбулося урочисте вручення посвідчень учасникам різних навчальних програм недільної школи. Серед них 10 дітей закінчили річний курс недільної катехитичної школи. Суттю програми було навчити дітей на основі Євангельських притч вибирати християнські цінності у своєму житті і ними жити.

Недільна іконописна школа « Одигітрія» при монастирі Введення в храм Пресвятої Богородиці Сестер Чину Святого Василія Великого в Житомирі завершила четвертий рік навчання 10-ти своїх учасників. Цьогорічна програма першого півріччя ставила перед кожним учасником  завдання краще впізнати і переосмислити життя свого святого Покровителя, якого ім’я носять (надане їм через Тайну Хрещення). На основі внутрішнього наставляння і відомих іконографічних зразків діти створили через лінію і колір свій іконографічний образ святого Покровителя. Виховний момент полягає у відкриванні учасників до вічних істин і відкривання для себе християнського ідеалу через життя своїх святих. Не менш важливим моментом – відкриття себе до дії Божої, щоб відобразити духовні речі лінією і фарбою , створюючи ікону свого Святого Покровителя. Навчальним творчо - технологічним моментом було створення ікон на камінцях, що є суттю церковного розпису по-сухому. Кожен учасник сам виготовив підставку для своєї ікони і свічки біля неї. Всі разом ікони були виставлені в храмі св. Василія Великого біля різдвяного вертепу  композицією «Хід святих Твоїх».  Друге півріччя охопило навчально-виховну програму спільної праці всіх учасників над виконанням триптиху ікони «Зішестя в ад». Робота була завершення напередодні Воскресіння і стала спільним поважним проектом для літургічно-молитовного призначення в храмі .

Паралельно при монастирі розвинулася школа ручних робіт. В цьому році її учасники перейшли шлях виливання і розписування гіпсових різдвяних фігурок. За виручені кошти було закуплено солодощі для дітей-сиріт. Учні також спробували свої сили у бісероплетінні. Перед великоднім часом всі активно зайнялися розписом космацьких писанок. На свято Воскресіння писанки прикрасили  великодню композицію ікони «Зішестя в ад» у храмі.

Кожне більше свято позначене його особливими переживаннями через підготовку сценічних дійств активними учасниками різновікових категорій. Стало доброю незмінною традицією готуватися особливо на Свято Отця Нашого Святого Миколая. Діти приносять радість через відображення цікавих сцен не лише у парафії, але за старанням отця Віталія – приносять радість в житомирську школу-інтернат іншим дітям, і відвідують хворих у лікарні. Учасники різдвяного вертепу в цьому  році звеселили не одну самотню особу в їхніх домівках, а також – провели Різдвяний виступ в центрі міста біля ялинки та для парафіян в інших храмів у Житомирі. Великодня сценізація глибоким змістом заставила задуматися багатьох…..

Підготувала Олена Климко

 

Категорія: Новини парафії | Переглядів: 1044 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів