П`ятниця, 29.03.2024, 14.00.39
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2017 » Грудень » 25 » Радість і добро – святкування дня святого Миколая на Житомирщині
18.08.37
Радість і добро – святкування дня святого Миколая на Житомирщині

Одне з найулюбленіших свят наших парафіян – день святого Миколая. Адже ці дні наче лакмусовий папірець, що дає змогу перевірити наскільки відкрите наше серце щоб прийняти, вмісти та розділити Божу любов з ближніми, наскільки жива наша душа, чи може творити добро.

Вже з початком різдвяного посту наші парафіяни проводять збірки щоби розділити радість свята з потребуючими, а наша молодь збирається вечорами пакувати гостинці. Театральний гурток готує нову виставу, діти очікують на чудо.

Цього року святкування свята святого Миколая у парафії святого Василія Великого тривало цілий тиждень. Перше святкування відбулося у неділю, 17 грудня, у музеї народної ікони «Замок Радомисль». З ініціативи Народного депутата України Ольги Богомолець, за підтримки Громадської платформи «Люди допомагають людям» було організовано святкування для 150 дітей ветеранів АТО та малюків з малозабезпечених сімей м. Києва, Радомишля та Житомирської області. По завершенню святкування святий Миколай у супроводі помічників вирушив у село Осички Радомишльського району де відвідав більше десятка потребуючих родин та почастував солодощами близько тридцяти дітей з кризових родин.

Наступного дня святий Миколай завітав до Свято-Введенського жіночого монастиря сестер-василіянок. Тут після святої Літургії поставили виставу та організували святкування у якому взяло участь п’ятдесят дітей з потребуючих родин. Не залишилися без подарунків й дорослі. Сестри-монахині зробили усе можливе щоби ніхто у цей день не був самотній та сумний.

У сам день свята, 19 грудня, наш Миколай відвідав з солодкими подарунками дітей, що перебувають на стаціонарному лікуванні у Житомирській обласній дитячій лікарні. Миколай завітав до лікарняних палат, спілкувався з дітьми, роздавав подарунки та молився про якнайскоріше одужання маленьких пацієнтів.

А ввечері відбулося велике святкування на парафії святого Василія Великого. У святі взяло участь більше вісімдесяти дітей. Це діти з парафії, а також запрошені діти з родин, чиї батьки перебувають сьогодні на війні.

Наступного дня святий Миколай разом зі своїми помічниками попрямували до Житомирської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, де живуть та навчаються 230 дітей з особливими потребами. Тут також наші маленькі парафіяни та християнський молодіжний театр представили виставу про життя святого Миколая. А потім сам Святий кожному з діточок вручив персональний подарунок. Взагалі, це було особливе свято, бо подарунки житомирським школярам готували учні київської «Ліко-школи». Діти у Києві поставили благодійну виставу та зібрали подарунки, а помічники святого Миколая доставили їх до житомирського інтернату. Це було справжнє свято солідарності та любові!

На завершення, у неділю 24 грудня, помічники святого Миколая з Свято-Троїцької парафії міста Радомишль та небайдужі волонтери допомогли Святому ще раз відвідати потребуючі родини у Радомишлі та селах Радомишльського району. Цього разу Миколай побував у селах Верлок, Краснобірка, Мала Рача.

Загалом цього року святий Миколай за допомогою житомирських помічників відвідав та потішив подарунками близько семисот дітей, а також потішив подарунками й дорослих з близько двохсот потребуючих родин.

Хочемо подякувати усім парафіянам з парафій святого Василія Великого міста Житомира та Святої Трійці міста Радомишль, що долучилися до проведення свята. Особливу подяку за поміч з подарунками складаємо Синкелу у справах соціального служіння Київської Архиєпархії УГКЦ протоієрею Роману Сиротичу, БФ «Карітас-Київ» та «Київському міському благодійному фонду «Фудбенк».

 

 

Категорія: Новини протопресвітерства | Переглядів: 7583 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів