П`ятниця, 19.04.2024, 07.33.30
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2011 » Листопад » 15 » Тривають п’яті суспільні дні у Житомирі: отець Ігор Бойко зустрівся з житомирськими студентами
22.42.10
Тривають п’яті суспільні дні у Житомирі: отець Ігор Бойко зустрівся з житомирськими студентами

14 листопада в рамках п’ятих суспільних днів УГКЦ в житомирському інституті медсестринства відбулася зустріч студентів другого та третього курсів з членом-кореспондентом Папської академії Pro Vita, деканом філософсько-богословського факультету Українського католицького університету, отцем доктором  Ігорем Бойко на тему «Сучасні виклики біоетики». Були розглянуті питання гідності людини у сучасній медицині.

Протягом майже двогодинної зустрічі, провідний український знавець біоетики детально зупинився на причинах виникнення цієї новітньої науки. Як зауважив отець Ігор, появу біоетики спричинив стрімкий прогрес біомедичних наук. Впровадження реанімаційних технологій, експериментування з контрацептивними засобами, трансплантація органів, поява допоміжних репродуктивних технологій, клонування та розшифрування геному людини розширили можливості науки і медицини, залишивши своєю чергою відкритими питання моральної відповідальності за послаблення межі між життям і смертю.

На зустрічі, також висвітлювалися питання: що таке біоетичні принципи; проблема аборту; штучне запліднення та пренатальна діагностика, а також розкривався моральний аспект сурогатного материнства. Таким чином о. Ігор вказав на велику гідність кожної людської особи, не зважаючи на те ким вона є чи дорослою, чи маленьким ембріоном, а також вказав на важливість правильного розуміння материнства і батьківства перед сучасними викликами, які морально руйнують ці поняття.

Зустріч доктора богослов’я о. Ігоря Бойка була динамічно проілюстрований слайдами, містила багатий фактаж з теми бесіди.

 На завершення зустрічі під гучні оплески викладачі та студенти навчального закладу склали отцю Ігорю щиру подяку та вражені цікавою зустріччю запросили його ще нераз завітати до них. В свою чергу отець Ігор подякував усім присутнім за увагу, подарував  до бібліотеки кілька примірників своєї книжки з біоетики та люб’язно запросив відвідати Український Католицький Університет.





Завершаться Суспільні дні у Житомирі 27 листопада благодійною акцією житомирської спільноти «Віра і Світло» на яку запрошуються уві особливі діти Житомира.

Категорія: Новини парафії | Переглядів: 1023 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів