Субота, 20.04.2024, 04.44.18
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2011 » Листопад » 2 » У Житомирі розпочалися п’яті Суспільні дні УГКЦ
00.45.35
У Житомирі розпочалися п’яті Суспільні дні УГКЦ

1 листопада розпочалися п’яті Суспільні дні УГКЦ. В Київській архиєпархії заходи відбудуться у двох містах – Києві та Житомирі. Цього року в Суспільних днях УГКЦ особливу увагу приділено гідності людини: людина є цінністю сама в собі і, виходячи з цього, має право на гідність та пошану.

Суспільні дні УГКЦ (попередні роки Суспільний тиждень) − це відкрита платформа, яка об'єднує віруючих УГКЦ, інших Церков і спільнот, всіх людей доброї волі. Це перша на пострадянському просторі спроба заангажувати представників релігійних і недержавних організацій у публічну дискусію на місцевому і загальнонаціональному рівні.

Цього року саме Житомиру, а особливо нашій парафії випала велика честь відкрити Суспільні дні.

У першій половині дня наші парафіяни відвідали один з житомирських інтернатів для дітей з особливими потребами. Діти як завжди дуже зраділи побачивши знайомі обличчя, бо молодь нашої парафії намагається бути тут частими гостями. Після короткої забави та співу пісень кожна дитина дістала у подарунок теплу усмішку, добре слово та смачну шоколадку. Акція відбулася за підтримки БФ «Карітас-Київ» та «Craft Foods».


А вже у другій половині дня до Житомира завітав Блаженійший Любомир Гузар. О 14 годині відбувся запис програми за участю Блаженнійшого у студії обласного телебачення, а вже о 15 годині Блаженійший Любомир  зустрівся із громадою Житомира. На зустріч з ним прийшло дуже багато житомирян, актова зала обласної бібліотеки була вщент заповнена. На зустрічі Блаженійший ділився своїм життєвим досвідом, відповідав на питання житомирян.


«Ми багато говоримо про людську гідність, однак рідко розуміємо, що це таке. Гідність – це дар від Бога, це є щось вкладене ним у наше єство, - так розтлумачив поняття людської гідності Блаженніший Любомир. – Бог нагородив нас життям, талантами, дав певне покликання, аби ми робили добро. І тут є та людська гідність».

Аби зерно гідності плодоносило у наших душах, треба обрати правильну життєву дорогу. Блаженніший Владика підказав, як її віднайти: «Коли закінчується день, перед сном, кожен з нас повинен зупинитися й подумати, що Бог зробив для мене сьогодні, які можливості Він дав мені, аби я творив добро? І тут же треба поставити собі ще одне питання – як я використав ті Божі дари: що доброго я зробив сьогодні для себе і ближніх?». Людина має зрозуміти, що прийшла на цей світ робити не все, що їй заманеться, а творити добро, й за кожен свій вчинок ми маємо відповідати. Лише за таких умов, вважає Блаженніший Любомир, розквітатиме людська гідність, а разом з нею і громадянське суспільство.

Відповіді архиєпископа були повчальними і мудрими, люди із задоволенням і захопленням аплодували в кінці зустрічі. Після зустрічі Блаженніший Любомир відвідав римо-католицьку катедру, де у теплій атмосфері спілкувався з єпископом Яном Пурвінським.


На завершення прибув до споруджуваного храму Святого Василя Великого, де він зустрівся з парафіянами, дав духовні настанови та  очолив молитву пам'яті Митрополита Андрея (Шептицького).


2 листопада житомирське духовенство УГКЦ взяло участь у науково-практичній конференції на тему «Розвиток паліативної та хоспісної допомоги в Україні», яка відбулася у Житомирському інституті медсестринства.

Продовжаться Суспільні дні у Житомирі 14 листопада. Отець-доктор ігор Бойко зустрінеться з житомирськими медиками та проведе конференцію на тему «Проблеми гідності людини у сучасній медицині»

Використано матеріали житомирських інтернет-сайтів


Житомирські ЗМІ про цю подію:

http://zhzh.info/news/2011-11-01-11302?lFIfAm

http://zhitomir-online.com/top_news/6788-lyubomir-guzar.html

http://ruporzt.com.ua/fotoreportazhi/33246-zhitomir-vdvdav-blazhennyshiy-lyubomir-guzar-foto.html

http://www.1.zt.ua/themes/misto/mayemo-likuvati-rani-yaki-zavdav-nam-komunistichniy-rezhim-guzar.html

http://merkury.com.ua/suspilstvo/2476-blazhennshiy-lyubomir-guzar-u-zhitomir-ropovv-pro-lyudsku-gdnst-foto.html

http://politics.zt.ua/news/1574.html

Категорія: Новини парафії | Переглядів: 1801 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів