Четвер, 18.04.2024, 10.54.16
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2012 » Березень » 18 » Великопосні реколекції у нашій парафії
23.10.45
Великопосні реколекції у нашій парафії

17-18 березня у нашій парафії пройшли великопосні реколекції під проводом отця о. Тараса Коберинко, викладача морального богослов'я Дрогобицької Духовної семінарії.

Цього разу парафіяни розважали над Святими Тайнами Покаяння та Євхаристії, а також роздумували над значенням хреста у нашому житті.

В кожного з нас є свої хрести на дорозі земного життя. Хрест є вписаний в життя людини. Хто пробує оминути його, не знає правди про людину. Так, ми є створені до життя, але не можемо видалити з нашої індивідуальної історії страждання і важких досвідів. Поширювана сьогодні культура, яка вважає за вартісне лише те, що здається чудовим і дає приємність, хоче переконати, що треба відкинути хрест. Ця культурна мода обіцяє успіх і швидку кар'єру, нахиляючи до реалізації власних прагнень за будь-яку ціну; заохочує до життя позбавленого мети. Ісус каже: Коли хтось хоче йти за мною, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за мною (Мт 16, 24-25) Прийнятий людиною хрест, приносить спасіння та мир. Без Бога хрест пригнічує, з Богом дає нам спасіння. Тому, як наголосив отець-реколектант, християнами можуть бути тільки сильні люди.

Парафіяни з великим зацікавленням слухали науки, які допомогли їм  у цей великопосний час відновити свій дух, очистити душу та ближче пізнати Господа.

На завершення реколекцій адміністратор парафії отець Віталій Сидорук щиро подякував отцю Тарасу за глибоко духовні науки та запросив при нагоді знову завітати до Житомира.



Категорія: Новини парафії | Переглядів: 1015 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів