Четвер, 25.04.2024, 02.46.17
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2012 » Червень » 5 » Закінчення навчального року в іконописній школі ″Одигітрія″
15.16.45
Закінчення навчального року в іконописній школі ″Одигітрія″

Вже кілька років у Житомирі діти мають змогу навчатися іконопису, а допомагає їм у цьому Українська Греко-католицька Церква. Навчаються юні іконописці при монастирі сестер-василіянок у Житомирі. Тут діти мають можливість творити, пізнаючи Бога та самих себе. Деякі їх роботи  на сьогодні засвідчують творчий, інколи досить зрілий, погляд на сюжет, тему, колір. Хоча, ясна річ, це все ще - роботи дітей.

Днями, на завершення чергового навчального року, відбулася невеличка виставка ікон, які намалювали вихованці школи. Роботи вражають своєю безпосередністю, дитячим талантом, живою гамою кольорів.

Створення ікони має свої особливості: це є творення молитви з допомогою пензля і фарб. Ікона народжується через духовне життя, молитву і аскезу іконописця, тобто в богоспілкуванні. Так іконописець стає богословом.

Творення ікони нагадує творення світу і людини. Іконописання способом і правилами малювання показує Історію Спасіння, шлях людини від образу до подоби, переображення, уподібнення до Христа. Іконопис зображає це рухом до світла.

На виставці були представлені роботи молодшої групи (Вікторія Пясківська, Дарина Складанюк, Дарина Волкова, Лахман Роман, Олександра Краснова та Марія Передрій), діти з якої під проводом с. Євстахії Романчук, ЧСВВ, протягом навчального року вчилися малювати ікону Пресвятої Богородиці.

Цікавими також були і роботи старших дітей (Катерина Лозинська, Антоній Сидорук , Соломія Коберинко, Максим Сидорук та Софія Ярмолицька), з якими провадить навчання с. Назарія Михайлюк, ЧСВВ, яка започаткувала цю школу 5 років тому. Діти з цієї групи пишуть ікони до іконостасу нижнього храму нашої церкви.

З вересня розпочнеться наступний навчальний рік в іконописній школі. Діти розпочнуть працю над  новими іконами.

Бажаючих, щиро запрошуємо на уроки іконопису до монастиря сестер василіянок. Нас можна знайти тут.





Категорія: Новини парафії | Переглядів: 1247 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів