П`ятниця, 29.03.2024, 16.20.43
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2017 » Грудень » 22 » У день святого Миколая на Житомирщині завершився черговий етап благодійної акції допомоги постраждалим від війни
22.46.44
У день святого Миколая на Житомирщині завершився черговий етап благодійної акції допомоги постраждалим від війни

2017 рік, що добігає свого завершення, став для став для житомирських греко-католиків роком особливої уваги до ближнього та посиленої активізації соціального служіння у громадах. Так протягом року чи не щодня, Христова любов до свого народу надихала усіх нас із закликом світлої пам’яті Блаженнійшого Любомира, чинити добро. Протягом року було проведено безліч акцій соціального спрямування якими було охоплено більше тисячі потребуючих.

Так, у день святого Миколая, на парафії святого Василія Великого у Житомирі, завершилася чергова акція, спрямована на допомогу постраждалим від війни в Україні. Протягом листопада та грудня проводилися зустрічі з вимушеними переселенцями зі східних областей України. В цей час парафіяни мали нагоду ближче познайомитися з тими, хто вимушено мусив осістися на Поліссі. Кожна розповідь – це окрема історія, трагедія, переживання, біль. Час спілкування дав можливість усім нам стати ближчими один до одного та згуртуватися навколо спільної біди для подолання різних проблем. В часі таких зустрічей, кожній з потребуючих родин було надано продуктові набори, одяг, набори побутової хімії.

Умісті Радомишль та Радомишльському районі Житомирської області, силами парафії Пресвятої Трійці, було надано допомогу родинам загиблих та поранених воїнів. Це також спілкування, духовна допомога та моральна підтримка. Родини військових теж змогли отримати подарунки, що хоч трішки зможуть полегшити щоденний побут та потреби. А в переддень свята святого Миколая діти потребуючих родин та родин військових могли взяти участь у святі, що відбулося у музеї «Замок Радомисль», де отримали солодкі подарунки.

І на завершення, у день святого Миколая переселенці змогли отримати у храмі святого Василія Великого продуктові набори та каву, а діти отримати солодощі та одяг.

Хочемо зауважити, що усі благодійні заходи відбулися за підтримки Синкела у справах соціального служіння Київської Архиєпархії УГКЦ протоієрея Романа Сиротича, БФ «Карітас-Київ» та «Київського міського благодійного фонду «Фудбенк». Складаємо велику  подяка усім парафіянам та тим, хто долучився до проведення благодійних акцій!

Категорія: Новини протопресвітерства | Переглядів: 7165 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів