П`ятниця, 26.04.2024, 08.41.45
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2011 » Серпень » 29 » На іконостасі нижнього храму встановлено Царські та дияконські двері
22.58.02
На іконостасі нижнього храму встановлено Царські та дияконські двері

Парафіян, які прийшли до храму 28 серпня, щоб урочисто відсвяткувати свято Успіня Пресвятої Богородиці, чекала приємна новина. Адже у переддень свята на іконостасі нижнього храму було встановлено Царські та дияконські двері.

Пригадаємо, що сам іконостас було встановлено до свята Пасхи 2010 року. Іконостас виготовлено житомирськими майстрами з граніту за проектом архітектора храму Валерія Головатенка. Він ідеально вписався в архітектуру храму і гармонійно підкреслює візантійську стилістику церкви.

А цього року, завдяки пожертві наших парафіян Ігоря та Ірини Ярмолицьких, також вдалося виготовити та встановити Царські та дияконські двері. Двері виготовлено з металу у кузні житомирського підприємця Михайла Потапенка. Майстри кузні виконали свою роботу на відмінно. Робота вражає своєю майстерністю.

Єдине, чого наразі бракує, - це ікони. Намісні ікони, замість яких тепер встановлено репродукції, планується виготовити мозаїчними, або ж у техніці фрескового живопису. А до написання ікон, які будуть встановлені у дверях іконостасу, приступлять учні старшої групи художньо-катехитичної школи «Одигітрія», що створена при парафії під керівництвом с. Назарії Михайлюк, ЧСВВ вже восени.




Категорія: Новини парафії | Переглядів: 1485 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів