Субота, 20.04.2024, 00.10.30
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2014 » Липень » 15 » Літнє паломництво юних житомирян
18.16.47
Літнє паломництво юних житомирян

З 7 по 12 червня 2014 року тривало паломництво учнів Недільної катехитичної школи, що діє при нашій парафії, до духовних святинь та історичних пам’яток Закарпаття.

Зініціювали таку подорож сестри житомирського Свято-Введенського жіночого монастиря, а супроводжували дітей сестри Євстахія Романчук та Христофора Тернинко ЧСВВ. Подорож розпочалася Святою Літургією у нашому храмі  та благословення на добру дорогу.

Під час подорожі маленькі паломники мали можливість побувати у містах Ужгород та Мукачево. Так діти відвідали Ужгородський замок, музей архітектури та побуту Закарпаття, єпископську резиденцію, Хресто-Воздвиженський собор де мали можливість помолитися та вшанувати мощі Блаженного Теодора Ромжі. Особливо запам’яталося перебування у монастирі сестер Василіянок на високій горі, з якої відкривається чудова панорама міста. Не обійшлося і без купання в річці Уж, через яку тут пролягає декілька мостів.

У Мукачеві юні мандрівники відвідали замок "Паланок" зі стін якого милувалися гарним видом та мали можливість завітати до Мукачівського монастиря сестер Василіянок. Трохи виснажені, але задоволені паломники повернулися додому.

«Кожне місто, та його святині є по своєму особливими. Мандруючи ми не шукали порівнянь, а намагалися відчути чим живе місто  відчути його духовну атмосферу, його життя, приєднатися до молитви його мешканців» - такими словами підсумували подорож сестри Євстахія та Христофора.




 





 

Категорія: Новини парафії | Переглядів: 2753 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів