П`ятниця, 19.04.2024, 09.18.13
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2013 » Травень » 11 » Наші парафіяни відвідали Радомишль
23.01.36
Наші парафіяни відвідали Радомишль

У суботу, 10 травня наші парафіяни, а також діти художньо-катехитичної та недільної шкіл відвідали з цікавою екскурсією місто Радомишль.

Як відомо, у другій половині 18 століття Радомисль став місцем постійного перебування Київських унійних митрополитів та перетворився на престольне місто української церкви і був таким аж до 1795 року, коли Росія силоміць ліквідувала уніатську митрополію та її резиденцію.

Розпочалася екскурсія з огляду місця, де колись стояв дерев'яний митрополичий кафедральний собор Святої Трійці, по-варварськи знищений комуністами у 1927 році.  Далі парафіяни оглянули митрополичий будинок, збудований митрополитом Ясоном Смогоржевським, а також побували на місці, де митрополит Смогоржевський заклав новий кам’яний собор, розібраний невдовзі після ліквідації миторополії.

Далі екскурсанти відправились до Музею української ікони XVII-XX ст. який є  єдиним у світі музеєм домашньої ікони, найбільшим музеєм ікон у Східній Європі, а експозиція предметів християнського мистецтва «Душа України» – найбільшою християнською експозицією в країні.

Також наші подорожуючі відвідали у «Замку Радомисль» відроджену папірню де побачили процес ручного виготовлення паперу. Він  аналогічний тому, на якому 400 років тому монахи друкували свої перші книги. Фабрика з виробництва паперу має все обладнання, яке використовувалося у XVII столітті, а також друкарський верстат для нанесення тексту на готові аркуші.

Поїздка вразила усіх до глибини душі. Адже ми змогли побачити величезний духовний та культурний скарб українського народу про який мало хто знає. Тільки дивлячись на ці унікальні образи, яким протягом століть у себе вдома щиро молилися українці від малого до старого, ми можемо побачити, якими ми були і якими ми стали.

Категорія: Новини парафії | Переглядів: 2043 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 мирослава  
0
було цікаво, треба ще кудись вибратися.........

Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів