П`ятниця, 29.03.2024, 16.33.18
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2010 » Грудень » 20 » Святий Миколай мандрує Україною
21.17.59
Святий Миколай мандрує Україною

Мандруючи Україною святий Миколай не оминув і Житомир

3 грудня, у всіх областях України розпочалася підготовка до проведення щорічної Всеукраїнської екуменічної благочинної акції «Святий Миколай мандрує Україною». Сама мандрівка Святого Миколая Україною триватиме чотири дні – з 17 до 20 грудня, а організатори та волонтери акції допоможуть Чудотворцю завітати у цьому році до понад 20 тисяч нужденних дітей у різних куточках країни. 

У Житомирі та області Миколаю допомагають подорожувати парафіяни з парафії святого Василія Великого та  парафії святого пророка Ілії Української Греко-Католицької Церкви, а також сестри-василіякки з житомирського Свято-Введенського жіночого монастиря.

19 грудня Святий Миколай вирушив з подарунками до ортопедичного та травматологічного відділення Житомирської обласної дитячої лікарні. З нетерпінням очікували на шанованого гостя маленькі пацієнти з цікавістю визираючи з ігрової кімнати. Аж ось увійшов Миколай і дитячій радості не було межі. Довго спілкувався святитель з дітлахами вислуховуючи своїх маленьких друзів, а на тих, хто приготував вірші очікували заохочувальні призи. А для усіх дітей відділення святитель приніс чудову ялинку до різдвяних свят.


Після загальної зустрічі святий отець познайомився з відділенням та лікарями, також оглянув виставку робіт маленьких пацієнтів.

На завершення зустрічі Миколай завітав до кожної дитини. Даруючи подарунки святитель розказував про Божу любов і милосердя, а також заохочував робити добро.


А вже наступного дня Миколай прийшов до житомирської спеціалізованої школи-інтернату №9 для дітей з особливими потребами. Зала, де мала відбутися зустріч, була геть заповнена дітлахами.


З великою увагою та цікавістю школярі подивилися виставу, яку приготували маленькі помічники святителя. Аж тут з’явився сам Миколай. Як завжди веселий і з мішком подарунків.


Приніс Миколай багато м’ячів та інший спортивний інвентар щоб дитяче дозвілля було цікавішим, ще кожен персонально отримав мішечок з цукерками, напевно, найбільшою дитячою радістю. Не менш цікавім та бажаним для кожного школярика були журнали «Ангелятко» та «Ангеляткова наука», які завдяки спонсорській допомозі редакції діти тут читають з захопленням вже не перший рік. Звичайно, важко було прощатися… але Миколай обіцяв повернутися…


В імені усіх дітей хочемо подякувати тим, хто й цього року допоміг святому Миколаєві завітати до діточок, усім хто працював на «фабриці Миколая». А особливо Українській Католицькій парафії святого Івана Хрестителя з міста Виппані. що у США та особисто митрофорному протопресвітеру Роману Мірчуку, завдяки яким діти і отримали цього року подарунки.

Категорія: Новини парафії | Переглядів: 1220 | Додав: FrVitaliy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів