П`ятниця, 29.03.2024, 10.52.55
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2015 » Серпень » 19 » Свято Преображення на Житомирському полігоні: відчути дотик Божої любові
16.10.03
Свято Преображення на Житомирському полігоні: відчути дотик Божої любові

19 серпня Христова Церква святкує свято Преображення Господнього. Це, одне з найулюбленіших свят нашого народу, коли Господь Ісус Христос явив світові Свою Божественну велич та славу, укріпив віру апостолів, показав нам наше покликання – шлях до преображення і святості, ми вже другий рік переживаємо з присмаком війни. Шлях Христа – від Тавору до Голготи ради нашого спасіння. Сьогоднішній шлях українського воїна – з затишного дому, від люблячої родини на війну заради нашого порятунку, заради мирного неба.

Свято Преображення: день коли ми приносимо до храму на благословення первоплоди наших садів і городів, день подяки Господу за його безмежну любов, що веде нас до вічного життя та дари землі, що дають нам силу трудитися для переображення світу, спотвореного гріхом.

Сьогоднішнє свято особливе для нашої парафії. Ми зібралися на богослужіння щоби з’єднатися з Господом та подякувати за Його нескінченні дари. Ми також хочемо подякувати й нашому війську, підносячи молитву за кожного українського воїна, подякувати за можливість зібрати урожай, за можливість сьогодні повернутися до свого дому.

Ми повертаємося до наших давніх традицій. Приносимо плоди садів та городів на благословення, приносимо щоби поділитися з тими, хто сьогодні в окопах, хто не має можливості відчути замах спілого яблука, соковитої груші. Святкуючи цьогорічне свято Преображення наші парафіяни зініціювали та провели святкову збірку на закупівлю фруктів для військовослужбовців, які проходять курс підготовки на Житомирському полігоні. До акції також долучилися парафіяни Римо-Католицької парафії святого Йоана з Дуклі. На зібрані кошти вдалося придбати 1700 кілограм смачних кавунів. Ще було зібрано кілька ящиків яблук та груш, свіжий мед.

Зранку два парафіяльних автомобілі вирушили на полігон. Як належеться, свято розпочали молитвою. Після богослужіння, протоієрей Віталій Сидорук (УКГЦ), отець Фаустин Кушнір OFM (РКЦ) та отець Володимир (УПЦ КП) освятили первоплоди. Після молитви, у супроводі військових, священики вирушили до наметових містечок батальйонів, що дислокуються на полігоні. «Ми прибули сьогодні до вас з цими дарами, щоб розділити разом з вами світлий Празник Преображення Господнього, а також подякувати за вашу службу» - звернувся до військових отець Віталій, що вже місяць здійснює капеланську службу на Житомирському полігоні – «прийміть ці дарунки, з запевненням у щоденній молитві за кожного з вас. Нехай Господь Бог збереже вас та наповнить ваші серця любов’ю!» . «Це свято закликає до переображення кожного з нас» - продовжуючи сказав отець Фаустин – «змінюючи себе також змінимо весь світ, викорінюючи зло несімо у світ Божу любов!»

Нехай ця страшна війна не дасть нам втратити свою людяність. Нехай світло Христового Переображення веде нас до святості. Нехай вічна Христова любов спасе нас!

Категорія: Новини парафії | Переглядів: 3841 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів