Четвер, 28.03.2024, 10.50.42
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2010 » Листопад » 28 » У Житомирі вшанували пам'ять жертв Голодомору
00.33.05
У Житомирі вшанували пам'ять жертв Голодомору

У Житомирі вшанували пам'ять жертв Голодомору

У суботу, 27 листопада, вся Україна й увесь світ вшановує пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років. 

Це безпрецедентний злочин у світовій історії. Бо штучний голод був спрямований не лише на фізичне знищення українців. Комуністичний режим прагнув позбавити українську націю її волелюбного духу, її ідентичності, зламати їй хребет. Поставити знесилених голодом, страхом та відчаєм українців на коліна. Стерти генетичну пам'ять народу. Викорінити навіть думки про свободу та власну державу.

Мільйони загиблих. Десятки мільйонів ненароджених. Понівечені людські долі. Виснажена душа українського народу. Немислимий масштаб цієї трагедії. Ім'я їй - Голодомор. Її суть - геноцид.

В цей день біля пам’ятника жертвам голодомору 1932 – 1933 років зібралось багато житомирян. Тут також були присутні і наші парафіяни. О десятій годині всі, хто прийшов до монумента Сумуючого ангела, дорослі і діти, запалили поминальні свічки. Як символ пам’яті загиблих, а також надії, що така біда в нашій історії ніколи не повинна повторитись. 

Розпочалась панахида. Її проводили представники релігійних конфесій Житомира, серед яких також були і наші священики отець Віталій Сидорук та отець Ігор Гріщенко. Потім наступила хвилина мовчання. В очах людей стояв крик болі і суму, дехто не стримував сльози. По тому до підніжжя монументу поклали квіти. Кожен житомирянин залишав біля пам’ятника свою свічку, як частину своєї душі, частину свого болю і смутку.


Ми повинні берегти пам'ять про загиблих, передати її нашим дітям, наступним поколінням. І це був злочин не проти окремої нації, окремого класу, а злочин проти українського народу.

Підготовлено за матеріалами http://zhitomir.info, http://ruporzt.com.ua

Категорія: Новини парафії | Переглядів: 1004 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів