Субота, 20.04.2024, 08.07.02
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаві статті [19]
Новини протопресвітерства [23]
Новини парафії [70]
Церковне життя [58]
Мудрі думки [2]
 
Головна » 2012 » Січень » 4 » Відбулися чергові збори духовенства Житомирського протопресвітерства
01.40.58
Відбулися чергові збори духовенства Житомирського протопресвітерства

У середу, 4 січня 2012 року, у Житомирському Свято-Введенському монастирі сестер-василіянок відбулися чергові збори духовенства Житомирського протопресвітерства.

На початку зібрання священики спільно відслужили Святу Літургію після якої протопресвітер Віталій Сидорук виголосив коротку духовну науку у якій заохотив духовенство протопресвітерства у ці передріздвяні дні застановитися над тим, що ми, кожен з нас особисто, принесемо у  дар до ясел новонародженого Христа під час Святкування цьогорічних свят.

Після спільної молитви на запрошення о. Віталія пані Мирослава Зимбицька провела науково-практичну конференцію на тему «Діловодство  на парафії». Священики багато почули про основи листування, оформлення, зберігання та архівування парафіяльної документації  згідно державних норм і стандартів. Отець Віталій також звернув увагу на деякі особливості церковного діловодства.

Наступним пунктом зібрання був розгляд поточних справ протопресвітерства. Були підведені підсумки протопресвітерської візитації парафій, яка проходила у вересні-листопаді 2011 року. Розглянуто та обговорено деякі помилки та недоопрацювання, які були виявлені під час візитацій.

Піднімалися питання соціального служіння на парафіях. Обговорювалися пропозиції щодо організації осередків соціальної праці, принципів діяльності, можливих напрямків служіння, а також покращення співпраці з благодійним фондом «Карітас».

Отець Ігор Гріщенко виніс на обговорення питання молодіжної комісії. Були підняті теми Різдвяних святкувань та коляди. Священики підтримали пропозиції о. Ігоря та вирішили відвідати з Вертепами більших парафій протопресвітерства новоутворені парафії та ті громади, які не можуть наразі організувати свої вертепи.

Після розгляду питань пов’язаних з життям протопресвітерства священики прослухали та обговорили повідомлення з єпархіальної канцелярії, а саме піднімалися питання стосовно акції «Колядуймо на собор», цьогорічної молитовної естафети, душпастирського плану на поточний рік, Великопосних реколекцій на парафіях та прощі до Вишгороду.

Священики розглянули  питання та висловили потребу у створенні парафіяльних бюлетенів – друкованого парафіяльного видання. Оскільки багато священиків мають бажання, але не мають такої можливості, то о. Віталій Сидорук запропонував на основі бюлетеня житомирської парафії святого Василія Великого, який виходить з 2002 року зробити загальний бюлетень для усіх парафій протопресвітерства. Пропозиція була підтримана та вирішено звернутися з відповідним листом до правлячого архієрея за благословенням на випуск бюлетеня для парафій.

На завершення протопресвітер звернув увагу на виконання «Інструкції про інформування у Київській Архиєпархії».




Категорія: Новини протопресвітерства | Переглядів: 1048 | Додав: Panzerjager | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Jalene  
0
Stay with this guys, you're hepling a lot of people.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
© Парафія св. Василія Великого УГКЦ м. Житомира 2024

Наше опитування
Я переглядаю цей сайт
Всього відповідей: 453

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук


Каталог україномовних сайтів